Idioot rijdt 207 km/u op besneeuwde A15

Hardrijden is misschien leuk, maar het mag niet en daarom doen we het ook (meestal) niet. Zeker als het gesneeuwd heeft, is hoge snelheid een recept voor een ramp. 207 kilometer per uur op de besneeuwde A15 is gewoon idioot.

Op zich is het al knap dom om in Nederland meer dan dertig kilometer te snel te rijden, je krijgt dan een strafblad en een belachelijk hoge boete. Maar als je dat doet als het ook nog aan het sneeuwen is, dan ben je volstrekt debiel. Tel je daarbij op dat er drie passagiers in je auto zitten, dan ben je ook nog eens een smerige ****@&$#****.

Het meest lompe aan het hele verhaal is overigens dat de bestuurder in kwestie nog maar 45 dagen zijn rijbewijs had. Dan kun je doorgaans nog niet zo goed rijden en de omstandigheden inschatten. Het bewijs daarvoor is wel geleverd: vrijwel elke andere chauffeur zou geweten hebben dat een glijpartij met dodelijke afloop een kwestie van tijd zou zijn geweest. 

Deze met een ingenomen rijbewijs en Educatieve Maatregel Gedrag gedecoreerde lamlul mag blij zijn dat de politie zijn leven heeft gered door hem staande te houden. Ons advies: stuur ze maar een bloemetje om ze de bedanken.