Heiß. Mercedes 300 SL Gullwing geveild

Na veertig jaar opsluiting in een museum staat deze Mercedes 300 SL Gullwing eindelijk op het punt om vrijgelaten te worden. Hij wordt geveild in Fort Lauderdale en de (miljoenen)opbrengst gaat naar een goed doel.

Deze rode Gullwing is op zichzelf al een bijzondere auto, omdat het en 300 SL Gullwing is. Maar dit exemplaar is de op vier na laatste 300 SL die Mercedes bouwde, wat hem extra speciaal maakt. De auto heeft daardoor alle opties die in de jaren voor de auto werden ontwikkeld meegekregen. 

Arthur L.W. True was de eerste eigenaar van deze Mercedes, hij was een rijke olie-erfgenaam die ook veel racete. In 1967 kwam hij echter te ovelijden en zijn familie gaf een deel van zijn autoverzameling aan het Henry Ford Museum. Dat museum zat echter niet op de Mercedes te wachten, waarna ze de auto verkochten aan de huidige eigenaar. Omdat hij geen plaats had voor de auto leende die hem weer uit aan een ander museum, het ACD Automobile Museum, waar de auto zo'n veertig jaar stond.

Gevolg van het vele museumbezoek van de auto is dat hij schitterend onderhouden is en totaal ongerestaureerd. De auto is dus nog helemaal origineel. Nadeel is dat hij al sinds 1968 niet meer gereden heeft: alle 36.375 mijl (58530 km) zijn van voor die tijd.

De opbrengst die geschat wordt op $1.000.000 tot $1.300.000 gaat in zijn geheel naar de YMCA in Jackson, Michigan. RM Sotheby's is -uiteraard- lyrisch over de wagen: "There are almost no other Gullwings on the planet that have survived in the condition of this car. The fact that it has also had only three owners in its lifetime—the most recent for over fifty years—makes it a very rare, very special example."