Zit Vettel straks naast Verstappen bij Red Bull als Ricciardo weggaat?

Daniel Ricciardo heeft nog steeds het achterste van zijn tong niet laten zien over seizoen 2019. Rijdt de Australiër volgend jaar nog in de Red Bull, of gaat hij toch voor een ander team? Wie volgt hem op?

Waar Max Verstappen zijn contract voor de komende jaren al in het afgelopen najaar tekende, daar laat Daniel Ricciardo het veel meer op het laatste moment aankomen. Red Bull Racing wil hem graag houden en wil hem, net als Max Verstappen, voor een paar jaar contracteren.

Ricciardo zelf is echter uitgebreid buiten de deur aan het snuffelen omdat hij het beste voor zijn eigen toekomst wil hebben. Iedere goede coureur wil uiteraard een keer wereldkampioen worden, dus als je de beste auto kunt krijgen, dan neem je die kans.

Wie komt er in het stoeltje van de andere Red Bull te zitten naast Max Verstappen als Daniel Ricciardo vertrekt? Er zijn allerlei rijders die in aanmerking komen. Ten eerste kun je kijken naar de piloten van Red Bulls eigen satellietteam Toro Rosso, maar wellicht is het voor de hand liggender om Carlos Sainz op plek een van de vervangers te zetten. Toro Rosso ruilde de Spanjaard vorig jaar in een enorme stoelendans voor de motoren van Honda met Renault. Ze hebben Sainz echter nog steeds onder contract staan.

Vettel zou terug kunnen keren in de schoot van de ploeg uit Milton Keynes. Hij werd immers verschillende keren wereldkampioen met de auto's van de Oostenrijkers en bij Ferrari komt hij er steeds net niet aan. Helmut Marko denkt zelfs in de richting van Lewis Hamilton: "Voor zover ik weet gaat Hamilton binnenkort zijn contract bij Mercedes verlengen tot en met 2020 en is hij dus niet op de markt, maar zeg nooit nooit…" Maar de keus voor Vettel zou voor de hand liggender zijn: "Vettel en wij zijn niet met slaande ruzie uit elkaar gegaan. Tegelijkertijd is dat op dit moment niet relevant, want hij heeft net een nieuw driejarig contract bij Ferrari getekend en daarvan is na komend seizoen nog twee jaar over. We zullen wel zien wat er in de toekomst gebeurt."

Vooralsnog gaan ze er echter vanuit dat Ricciardo bij zal tekenen. Volgens Marko is het geen probleem dat hij even rondkijkt, maar hij vermoed dat de Australiër na tien jaar zal weten dat het bij Red Bull goed rijden is.