Red Bull Racing wil binnen halve seconde van Mercedes rijden

De auto's van Max Verstappen en Daniel Ricciardo zouden dit weekend binnen 0,5 seconde van Mercedes moeten rijden. Als dat het geval is denkt Red Bull komend seizoen mee te kunnen doen om de overwinningen

Vlak voor het raceweekend in Australië begint is de spanning overal te voelen. Ferrari vindt pk's in de motor en Daniel Ricciardo probeert zich in de underdog-positie te spelen. In de tussentijd is het de grote baas van Red Bull en dus de teameigenaar van zowel Red Bull Racing als van Scuderia Toro Rosso die de ferme uitspraken doet. 

Dietrich Mateschitz liet de volgende uitspraken noteren door Motorsport: "We do not know exactly what Mercedes did so far and how big their advantage will be, but if we are 0.5 seconds behind, we can match them with our chassis and drivers." Als het gat meer wordt en over een seconde gaat, dan is het volgens hem een verloren zaak. Binnen die halve seconden kan de Red Bull Racing RB14 het verschil goedmaken in de bochten en natuurlijk de kwaliteiten van Max en Dan.

Max Verstappen is het met zijn baas eens en zei: "Richting het seizoenseinde waren we veel competitiever en hopelijk hebben we gedurende de wintertests en nu tot de start weer wat van het gat gedicht." Hij is er echter net zal Ricciardo van overtuigd dat Mercedes het beste team is "ik denk dat die nog steeds erg snel zijn."