Audi doet Tesla na: elektrische auto nu te pre-orderen

De eerste volledig elektrisch aangedreven Audi e-tron is nu te reserveren. Wie de auto nu reserveert mag straks bij de definitieve aankoop voordringen en krijgt zijn stekkermobiel begin 2019.

Als Elon Musk niet bestaande auto's en vrachtwagens kan verkopen, dan moet een gerenommeerde fabrikant als Audi ook kunnen. De Ingolstadters hebben hun nog niet officieel gepresenteerde elektrische SUV, de e-tron, nu al in de verkoop gegooid. Overigens haalden ze dat trucje al eens eerder uit met de e-tron Quattro, die ook al te koop is, maar die blijkbaar later geleverd gaat worden.

Heel slim, want mensen die de auto nu vast reserveren zetten de aankoop vast wel door. Nu denken ze er alleen nog niet over na dat de bijtellingsregels volgend jaar veranderen. Vanaf €50.000 zijn elektrisch auto's dan niet meer bijtellingsvrij. Aangezien de e-tron een richtprijs heeft van €82.500 moeten kopers over €32.500 gaan bijtellen.

Op zich valt dat natuurlijk ook nog wel mee. Wie nu vast €2.000 aanbetaalt heeft straks als een van de eersten een auto die afkomstig is uit's werelds eerste gecertificeerd CO2-neutrale autofabriek.