Max Verstappen pakt tweede plek in vrije training, zit Lewis op de hielen

We zijn onderweg! Om 02:00 en 06:00 uur werden de eerste vrije trainingen van het nieuwe F1-seizoen verreden, en tussen de halo's door kregen we een realistisch overzicht van de onderlinge verhoudingen.

Niet geheel tegen de verwachtingen in claimde Mercedes in de eerste vrije training plek 1 en 2. Lewis reed op de ultrasofts een tijd van 1:24.026, teamgenoot Bottas zat daar vijf tienden vanaf. Enigszins hoopvol was de derde plek voor Max Verstappen, op 0.745 seconden achter Lewis. De Ferrari's, plek 4 en 5, zaten er eveneens goed bij. 

Dit Formule 1-seizoen belooft een oorlog in het middenveld worden, met teams als Renault, McLaren en Force India die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Maar het was Haas-coureur Grosjean die in FP1 de 7e tijd klokte. (U bent nog niet te laat om een kaartje te kopen voor de HaasHypeTrain.)

In de tweede vrije training reed iedereen op de ultrasofts, waardoor de onderlinge verschillen beter aan het licht kwamen. Het was opnieuw #HAMMERTIME voor Lewis, die zijn tijd verbeterde en met een 1:23.931 wederom het snelst was. Max Verstappen verbeterde zijn tijd gelukkig aanzienlijk en kwam met een 1:24.058 op de tweede plek terecht, slechts 0,127 seconde achter Hamilton. De Ferrari's op de ultrasofts claimden plek 4 en 5.

Opvallend is dat Ricciardo zowel in beide trainingen achter de top 5 zat. In FP2 moest hij zelfs genoegen nemen met een zevende plek, achter Romain Grosjean in, jawel, de Haas.

Het blijven evengoed nog maar trainingen, morgen om 07:00 Nederlandse tijd begint in Melbourne de kwalificatie. Dan weten we meer.

Bonusvideo. Snel rondje van VER.