Max én Jos Verstappen positief na eerste indruk

De eerste semi-competitieve meters van het seizoen zitten erop na vrije training 1 en 2. Max Verstappens tweede tijd geeft goede moed en Jos Verstappen is tevreden: "Het wordt in ieder geval leuker dan vorig jaar."

Max Verstappen zelf is ook positief over zijn kansen. Tegen de NOS zegt hij: "Na de wintertest in Barcelona wisten we nog niet waar we stonden ten opzichte van de concurrentie, maar het lijkt erop dat we meekunnen in de competitie." 

Nu is dat beeld een stuk duidelijker geworden: Mercedes is nog steeds het snelste team, maar Red Bull Racing is dichterbij gekomen: "Qua racesnelheid lijkt Mercedes het te kloppen team. Zaterdag kan het hier onstuimig weer worden. Dat kan onze kansen in de kwalificatie vergroten."

Bij Ferrari hangt de vlag wat minder fier in top dan vorig jaar: in beide vrije trainingen stonden de Mercedessen en Verstappen voor de twee rode bolides. Het zorgde er volgens Formule 1 voor dat alle journalisten zich bij Red Bull hadden verzameld, terwijl het bij Ferrari  minde druk was dan normaal.

Bij local boy Daniel Ricciardo is het veel minder groot feest. De Australiër heeft enkele tienden achterstand op zijn teamgenoot en lijkt nog niet helemaal een te zijn met zijn auto.  "Ik ben nog zoekende. De auto heeft veel potentie, maar de balans was nog niet optimaal. Zaterdag ga ik voor pole," gelukkig is hij nog steeds de oude.