Ja hoor. Daniel Ricciardo krijgt nu al drie plaatsen gridstraf

Het nieuwe Formule 1-seizoen is nog geen zes uur oud of de Stewards hebben hun eerste gridstraf alweer uitgedeeld. Slachtoffer is Daniel Ricciardo. De reden is nog belachelijker dan belachelijk.

De vrije trainingen van Daniel Ricciardo liepen al niet zo geweldig, maar de Stewards of the Meeting hebben ervoor gezorgd dat de dag van de Australiër nu wel echt verpest is. De kans dat Dan na de drie plaatsen gridstraf en twee strafpunten op zijn superlicentie nog breed staat te lachen is klein. 

Tijdens de tweede vrije training kwam een van de kabel rondom de startlichten van het circuit van Melbourne los en hij hing gevaarlijk in de weg. Het gaf reden voor een rode vlag, waarna de marshalls de kabel wegknipten. Ambitieuze Ricciardo was uiteraard hard aan het rijden en liet onmiddellijk zijn gaspedaal los. Volgens de telemetrie schudde de teamgenoot van Max Verstappen snel 175 kilometer per uur af door te remmen. Maar het was niet genoeg. Sinds dit seizoen is er een nieuw pennenlikkersregeltje dat een minimumtijd opgeeft die je over een sectie mag doen. Ricciardo reed onder dat minimum: dus hij reed te hard.

Het gaat zelfs volgens de stewards om een fractie van kilometers. Ze geven zelfs aan dat hij extreem veel afremde en duidelijk probeerde om zich aan de regels te houden. Blijkbaar heeft hij echter zijn snelheid verkeerd van het dashboard afgelezen. Ondanks die verklaringen vonden de stewards het toch belangrijk om te laten zien dat ze macht hebben over Red Bull. Ricciardo krijgt een verlaagde straf van drie gridplaatsen en twee strafpunten.

Uiteraard was een incident tussen een Ferrari en een Mercedes geen reden voor straffen. Valtteri Bottas kan Kimi Raikkonen hinderen zonder ervoor gestraft te worden.