Assen gaat nu echt voor Formule 1 in 2020

Met het aanwijzen van een officiële promotor heeft het TT Circuit in Assen weer een belangrijke stap gezet om de Formule 1 naar Nederland te halen. Ook de gemeente en de provincie zijn nu aan boord bij de plannenmakers.

Vandaag presenteerden de gemeente Assen en de provincie Drenthe hun visie op de Formule 1 in hun omgeving. Het beeld: Formule 1 zou Drenthe in één keer op de wereldkaart parkeren. Provinciaal bestuurder Henk Brink is enthousiast over de plannen van het circuit: "Ik zie dit als een kans voor Drenthe. Samen met ons is heel Noord-Nederland enthousiast over de komst van de Formule 1. Het binnenhalen van de Formule 1 zorgt voor een geweldige economische spin-off in de regio. Het zorgt voor reuring en zet Drenthe in één keer op de wereldkaart."

De komst van de Grote Prijs van Nederland zou volgens de bestuurderen ook een geweldige economische trigger kunnen zijn. Alleen de komst van de race zou al 270 banen kunnen opleveren en aan hotelovernachtingen rekenen ze in hun rapport op twintig miljoen extra inkomsten per race.

Nu ook de gemeente en de provincie mee willen doen, heeft het circuit meteen werk gemaakt van het binnenhalen van de nodige deals. De Stichting Nederlandse Grand Prix Foundation is door het TT Circuit aangewezen als promotor, dat wil zeggen dat zij zaken gaan doen met Formula One Management. Want hoewel Charlie Whiting van de FIA heeft gezegd dat een Formule 1 Grand Prix in principe mogelijk is in Assen, gaat de Formule 1 uiteindelijke zelf over de plaatsen die ze aandoen met hun circus. De Assenaren hopen de race op zijn vroegst in 2020 naar Nederland te halen.