BMW M5 Competition Package krijgt 625 pk

Officieel is hij nog een paar weken bij ons verwijderd, maar de eerste gegevens van de BMW M5 Competition Package zijn inmiddels bekend. Zoals verwacht peutert M GmbH nog meer vermogen uit de biturbo V8, zodat het totaal nu op 625 pk komt.

De BMW M5 met 600 pk is nog nauwelijks bij de dealers te vinden of er is alweer een verbeterde versie in aantocht. De interne verbeteraars van BMW hebben en nog leukere versie van de vierwielaangedreven supersedan in de pijplijn zitten. De auto is nog niet gepresenteerd en de details zijn nog niet bekend, maar toch lijkt het erop dat we weten wat er in de opperste 5 uit de F90 Serie zit.

Een Australiër beweert dat hij al een nieuwe wagen met het Competition Package heeft besteld en daarom vast wat specs heeft kunnen bemachtigen. Het gaat om een powerbump van vijfentwintig pk, waardoor de auto straks inderdaad over 625 paarden beschikt. Verder wordt de ophanging voor 7 millimeter en achter 10 millimeter verlaagd. Standaard zal het Competition Pack ook beschikken over een sportuitlaatsysteem, dat nog wat meer herrie aan de V8 weet te onttrekken. 

Uiterlijk krijgt de M5 CP een koolstofvezel motorkap mee en zullen e BMW-badges zwart-wit zijn in plaats van blauw-wit. De officiële specificaties  van de ultra-drifter worden in april verwacht, wat ook betekent dat de auto tegen die tijd onthuld wordt. Gelukkig is het al bijna april, dus we hoeven niet lang meer te wachten.