FIA wil nog meer DRS-zones aanpassen

De Grand Prix van Australië kreeg op het laatste moment nog een extra DRS-zone mee om ervoor te zorgen dat er meer werd ingehaald. Erg effectief was het niet, maar desondanks wil Charlie Whiting aan meer circuits gaan sleutelen.

Heel spannend werd het niet tijdens de race in Melbourne. Inhalen wilde niet lukken, met dank aan de brede auto's en de grote spoilers die de luchtstroom achter de auto's vervuilt. FIA-raceleider Charlie Whiting probeerde alvast in te grijpen door een extra DRS-zone op het circuit van Melbourne in te stellen. De bedoeling van het vleugelloze stuk racebaan was om de auto's dichterbij hun voorligger te brengen, waardoor ze op het volgende DRS-detectiepunt binnen een seconde van die andere auto zouden rijden. Het gevolg daarvan zou dan een mooie inhaalactie moeten zijn. Uiteindelijk verliep het niet zo, maar Whiting wil toch meer met de DRS-punten gaan spelen op andere circuits.

De Brit zinspeelt op veranderingen op drie andere circuits op de kalender. Het eerste asfaltlint dat aan de orde komt is het circuit van Bahrein, waar de volgende race zich afspeelt. Whiting zegt dat hij als wedstrijdleider de regels altijd kan aanpassen als hij er zin in heeft (zo lang het wel een autorace blijft): "We can do what we like, within reason. If we think, like in Barcelona last year after the first day of practice, we realised the authority of the DRS wasn’t as great as it had been the previous year so we extended the length of the DRS zone."

Het blijft niet alleen bij Bahrein, Whiting wil meer DRS-zones aanpassen: "We’ll do something in Bahrain, probably in Baku and in Canada. Those are the races we’re thinking about at the moment." Laten we hopen dat het ingrijpen een positief effect zal hebben op de spanning tijdens de wedstrijden.