Binnenkort geveilde Ferrari 328 GTS is racend vogelbekdier

Carrosserieknutselaar Michalak bracht ruim 25 jaar geleden de Conciso naar de IAA in Frankfurt. De Duitsers verknipten een Ferrari 328 GTS en maakten er een vriendelijk ogend vogelbekdierautomobiel van. 

De Ferrari 328 GTS is dan wel een klassieker aan het worden, echt supergeliefd is het model nooit geweest. Daarom vergeven we de bouwers van Michalak snel dat ze de carrosserie van die bolide wegknipten en bij het grofvuil zetten. Dat ze het misdrijf al vijfentwintig jaar geleden begingen helpt ook mee bij onze vergevingsgezindheid.

Het resultaat van de knip en plakbeurt is de Michalak Conciso, die wat wegheeft van een autogeworden vogelbekdier. De auto heeft geen dak, geen deuren en geen noemenswaardige voorruit. Wat hij wel heeft is een aandrijving en chassis van Ferrari, van die geofferde 328 GTS, dus.

De carrosserie van de minimalistische wagen is gemaakt van aluminium en dat zorgde voor een gewichtsbesparing van dertig procent ten opzichte van de eerdere variant die in Maranello van de band rolde. Gevolg van de weight watcherskuur ins een flink verbeterde acceleratie en topsnelheid. Nul naar honderd doet hij in vijf seconden en de topsnelheid in 278 kilometer per uur (was 5,8 seconden en 267 km/u).

Hoewel de auto een designprijs won, werd er maar een exemplaar van gemaakt. Dat is deze auto (uiteraard) en hij wordt geveild in Monaco. De auto heeft geen onderste biedingsprijs, maar komt helaas ook zonder richtprijs. Het is dus nog even gokken hoeveel geld je mee moet krijgen om deze jaren tachtig-Ferrari in jaren negentig-kleding aan te schaffen.