Kampioenen Villeneuve en Rossi gooien Verstappen voor de trein

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve kan het niet laten om Max Verstappen af te fakkelen in de media. Nu is het weer de 360 spin die de Limburger maakte. Daarnaast is ook MotoGP-kampioen Valentino Rossi kritisch over de coureur.

Van Jacques Villeneuve wisten we al dat hij geen erelid is van de Max Verstappen-fanclub, maar dat ook knietjes-uitdelende MotoGP-kampioen Valentino Rossi niet gecharmeerd is van Max' rijkunsten, dat is minder bekend. De Italiaan is van mening dat Verstappen soms te agressief rijdt. 

Natuurlijk kan the Doctor ook in vervoering raken van de prestaties van Max in de wagen van Red Bull Racing, maar hij vindt ook dat Max af en toe misschien even moet inhouden. Tegen la Gazzeta dello Sport zegt hij: "Hij is een gigantisch talent. Ik krijg alleen de indruk dat hij nog niet doorheeft dat het niet verstandig is om iedereen tegen zich in het harnas te jagen. Soms spookt hij op de baan dingen uit die niet door de beugel kunnen. Dan moet een andere rijder ontwijkende acties ondernemen, anders gaan ze met zijn tweeën er vanaf. Max moet leren om zo nu en dan zijn verlies te nemen en dat te accepteren. Hij maakt er een spelletje van en danst op een heel dun koord."

Eveneens in de Italiaanse media, maar in dit geval op Sky Italia, reageert Jacques Villeneuve op de pirouette die Verstappen afgelopen zondag maakte in Melbourne: "Verstappen stelde me teleur, omdat hij zich weer niet kon inhouden." De Canadese oud-wereldkampioen en all-round zeikstraal is er niet van overtuigd dat Max de kampioen van de toekomst is.

Het oordeel van ome Jacques: "Ze zeggen dat hij een toekomstige kampioen is, maar drie jaar geleden maakte hij deze fouten ook en hij lijkt zich niet te verbeteren. Bij Red Bull gaven ze nog aan: 'Rustig aan, de banden zijn te heet.' Maar hij luisterde niet en viel Magnussen aan en spinde. Het is geen voorbeeldgedrag." Overigens heeft Villeneuve niet goed op zitten letten: het was Verstappen zelf die naar het team radio'de dat de banden te heet werden. Daarnaast: de auto was moeilijk bestuurbaar doordat er een onderdeel aan de onderkant was afgebroken.

Blijkbaar zien de twee driftkikkers liever een accountant die rustig de rondjes van een Grand Prix afvinkt in plaats van iemand die echt wil winnen ten koste van alles. Wij gaan toch liever voor de ultieme winnaar, en daarbij komt het goed uit dat hij voor het rood-wit-blauw rijdt.