Wat krijg je als een Ford GT met een Mustang kruist? Mach 40

Wie zich altijd heeft afgevraagd hoe een Ford Mustang met een middenmotor eruit zou zien, hoeft niet verder te zoeken. Dit is de Mach 40, waarin al het beste van Ford samenkomt.

Het toppunt van Mustang was altijd Eleanor (onder meer bekend uit Gone in 60 seconds) of Bullitt uit de gelijknamige film met Steve McQueen. Voor de Ford GT was de GT40 die in de jaren zestig veelvuldig Le Mans op zijn naam wist te schrijven het hoogtepunt. De versie uit de vroege tweeduizends was cool, maar daarmee was het wel gezegd. Dat moet beter kunnen, dacht Terry Lipscomb, een gepensioneerde ingenieur uit de Verenigde Staten.

Om zijn idee ten uitvoer te brengen huurde hij een stel professionals in, zodat het niet een of ander broddelwerk zou worden. Motorisch is er het een en ander veranderd door Eckert's Rod & Custom, het uiterlijk werd getekend door Mike Miernik en de body is gebouwd door Hardison Metal Shaping.

Dat laatste geeft al aan dat het niet om een opbouw van koolstofvezel gaat, maar dat de auto een metalen hoes heeft gekregen. Het geheel is 1,09 meter hoog (laag), wat de Mach 40 een klein beetje hoger maakt dan de veertig inches van de originele Ford GT40, maar lager dan de geofferde Ford GT. Overigens lijkt dat offeren erger dan het is: er zijn tussen 2003 en 2004 4.038 exemplaren van de Ford GT gebouwd, dus echt superexclusief is hij niet.

Het lage silhouet is mogelijk doordat de 5,4 liter V8 een stuk naar achter is geplaatst in de auto. De motor levert in de Mach 40 door allerlei aanpassingen 861 pk. Het leukste van deze Mach 40 is dat je hem zelf kunt rijden. Als je Gran Turismo Sport hebt, want in de laatste update zit de auto. Misschien is dat maar beter ook: de meeste Mustangs eindigen immers in de kreukels.