Circuitbaas: Assen 99,9% zeker van Formule 1 Grand Prix

Autofans juich het weekend in: volgens de bazen van Assen is het zo goed als zeker dat de Formule 1 Grand Prix of the Netherlands binnen een paar jaar gaat plaatsvinden. Op Assen uiteraard. Maar het is wel belangrijk dat u komt kijken.

Assen ligt vlakbij Duitsland en daarmee ook in de buurt van Denemarken (volgens de organisatoren), dus kom maar door met de Formule 1-Grand Prix. Die uitspraken deed voorzitter Jos Vaessen van de Formule 1 Dutch Grand Prix vandaag op BNR Nieuwsradio.  Het maakt de asfaltslinger in Drenthe interessant vanwege de grote hoeveelheid fans die het naar de baan kan trekken. Daarbij heeft het circuit ook de faciliteiten om veel mensen te kunnen huisvesten en die dan ook nog eens zicht op de race te geven.

Volgens de sportbobo is het 99,9 procent zeker dat de Formule 1 naar Nederland gaat komen 'anders zou ik er ook niet zo hard aan werken'. De aanpassingen aan de baan die volgens Charlie Whiting gedaan moesten worden zijn inmiddels door Hermann Tilke uitgetekend en liggen dit weekend in Bahrein ter inzage van de FIA en Formula One Management. 

Mochten de sportbonzen akkoord gaan met de tekeningen dan kan het festijn al snel naar Nederland komen. Vaessen rekent op 2020 of 2021. Dat is rap, maar gezien de kleine aanpassingen die nodig zijn in Assen zeker niet onmogelijk.