Valentino Rossi razend op 'gevaarlijke' Marc Marquez

Wie dacht dat de dickhead van Lewis Hamilton het ergste was dat er het afgelopen weekend in de gemotoriseerde sport gebeurde, heeft het mis: Valentino Rossi ging compleet nucleair op coureur Marc Marquez die hem van de baan roste.

Niet alleen de Formule 1 heeft te maken met coureurs die elkaars inhaalacties niet kunnen waarderen. In de MotoGP Grand Prix van Argentinië kregen Valentino Rossi en Marc Marquez het dit weekend aan de stok toen de laatste probeerde om The Goat in the halen. Marquez gleed uit en tikte Rossi van de baan. 

De Italiaan denkt echter dat de Spanjaard hem expres probeerde te tackelen: "Het was niet zomaar een fout van Marquez. Hij plaatst zijn been zo dat hij zelf niet crasht, maar zijn tegenstander wel. Sterker nog, hij hoopt dat je crasht." Hij vervolgt: "Natuurlijk maak je weleens fouten. Jezelf verremmen en dan iemand raken, het gebeurt nu eenmaal. Maar dit was geen incident. Hij deed het het hele weekend al bij diverse andere rijders."

Verstappen-liefhebber en -hater Rossi wordt inmiddels angstig van het gedrag van zijn collega: "Als ik op het scorebord zie dat hij naar me onderweg is, begin ik hem al te knijpen. Ik kan dan alleen maar hopen dat ik niet crash." Uiteindelijk kreeg Marquez een straf van dertig seconden voor zijn gedrag tijdens de race. Geen van beide coureurs stond daardoor op het podium, dat was bestemd voor Cal Crutchlow, Johann Zarco en Alex Rins.