Devel Sixteen met 5145 pk rijdt

Nee, wij geloofden het ook niet, maar het is echt waar: de Devel Sixteen kan op eigen kracht bewegen. De conceptwagen die zichzelf op meerdere shows toonde en waarvan beweerd werd dat ie 5000+ pk heeft, bestaat echt.

Als je als Dubai's bedrijf op elke autoshow loopt te pochen met je 12,3 liter quad turbo V16, 5000+ pk producerende conceptauto die de vloer op geduwd is, is het logisch dat de hele wereld je niet echt serieus neemt. Maar de mensen achter de Devel Sixteen bleven positief en hielden vol dat de auto er echt zou komen. Nu, bijna twee jaar later hebben we bewegend beeld van een op eigen kracht bewegende hypercar.

De vierwieler is op Instagram geplaatst waarbij het bedrijf beweerd dat hij op 20% van de power gelimiteerd is. En dat is blijkbaar nodig want zelfs dat is eng. Niet heel gek als je bedenkt dat de testcoureur nu al meer dan duizend paarden met zijn rechtervoet moest controleren zonder duidelijke downforce componenten als een grote vleugel...

En daarom zetten we, net als alle voorgaande keren, weer vraagtekens bij deze beelden. Voornamelijk omdat de Devel Sixteen in de video even hard optrekt als een gemiddelde Volkswagen Polo. Dat hoeft niet met duizend peekaas. Daarnaast vragen we ons heel erg af waarom je bij het testen van zo'n ding maar 20% gaat testen en dit dan ook aan het publiek laat zien. Het lijkt ons eerder dat je een duivelse auto als deze gelijk in vol ornaat wil laten zien. Wij willen horen wat zo'n gigantisch motorblok aan geluid produceert en wat al die power met de achterbanden doet, niet hoe hij met een sukkeldrafje de verte in rijdt.