Wat Rolls-Royce kan, kan Volvo beter

Rolls-Royce liet onlangs zien dat het mogelijk is om (vallende) sterren in een dak van een auto te verwerken. Volgens Volvo kan dat beter: met de Volvo S90 Ambience Concept kan men onder andere het Noorderlicht op het dak projecteren.

Nu Volvo's veilig genoeg zijn, is het tijd voor de volgende stap: luxe. Tenminste, dat is wat Volvo zelf aangeeft en wat ze blijkbaar extreem serieus nemen als we de beelden van de S90 Ambiance Concept mogen geloven. Het niveau van luxe wordt naar een nieuw niveau getild.

Laten we beginnen met het feit dat de auto op een geheel nieuwe manier een sfeer neerzet. Er is keuze uit thema's als Swan Lake, Scandinavian Forest, Northern Lights, Archipelago en Rain, die allen op het dak geprojecteerd worden. Ze presenteren de passagier met "a different mood scaling from relaxing to invigorating," volgens Volvo. Er zijn ook thema's voor meer energie en er is er één die helpt met slapen.

Maar daar stop het nog niet. Elk thema heeft zijn eigen soundtrack die door Bowers & Wilkins tweeters in de hoofdsteunen de oren van de gezetene bereikt. Om het af te maken verspreidt een speciale verstuiver in de middenconsole een bijpassende geur door de hele cabine. Dat maakt de ervaring helemaal compleet.

Dus die feature met vallende sterren lijkt nu wel een tikkeltje karig in vergelijking met hetgeen Volvo nu laat zien. En dan nog te bedenken dat je waarschijnlijk deze hele Volvo kunt kopen voor hetzelfde geld als Rolls-Royce voor hun optie vraagt.