Schiedamse Tesla Model X verandert in fluisterboot

In Schiedam ging het gisteravond mis voor de bestuurder van een Model X. Of het aan de Autopilot lag of de parkeerkwaliteiten van degene achter het stuur, de auto belandde in het water.

Elon Musk kocht de Lotus duikboot van James Bond en bouwde er ook een easter egg van in de touchscreens van de Model S en Model X. Deze Tesla-bestuurder nam dat allemaal wat te letterlijk en parkeerde zijn auto met een nieuwwaarde van €141.700 in de Korte Haven in Schiedam.

Hoe het gebeurde, is nog niet helemaal duidelijk, maar de eigenaar was blijkbaar aan het opscheppen. Hij kwam uit het café en wilde stoer doen met zijn grote SUV-Tesla-ding. Dat ging niet helemaal volgens plan en hij moest zwemmend uit zijn fluisterboot komen. Vervolgens zag hij hoe zijn blikje in de water langzaam zonk. We wachten af hoe lang het duurt voordat hij claimt dat zijn Autopilot vanzelf versnelde.

Elon Musk raadt het je niet aan, maar meent wel dat zijn auto's prima als boot te gebruiken zijn. Gasgeven om hem voort te stuwen.