De president van Frankrijk rijdt een DS 7

Moet je als staatshoofd altijd in een verlengde limousine of halve tank rijden? Welnee, president Emanuel Macron van Frankrijk geeft het goede voorbeeld door een 'gewone' DS 7 als staatsielimo te gebruiken. Wel met een paar aanpassingen natuurlijk.

De nieuwste SUV-achtige Crossback van DS is meteen door de president van de republiek tot zijn vervoersmiddel gekozen. Niet heel gek, het luxemerk van Citroën schermt juist graag met alle personaliseringsmogelijkheden die ze hebben voor hun auto's. Emmanuel Macron liet bijvoorbeeld een extragroot schuifdak in de auto bouwen, zodat hij staand het volk, en op 14 juli ook de paraderende militairen, kan begroeten. Vooral dat begroeten van militairen maakte enorm veel indruk op Macrons Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump.

De lak van de auto is inktblauw, zoals de handtekeningen die Macron onder belangrijke wetten zet (dit verzinnen we niet, DS vermeldt het echt trots als feature van de wagen). Daarnaast heeft de DS 7 Crossback ‘Présidentiel’ uiteraard een vlaggenstandaard voor de Franse driekleur.

Emmanuel wordt behalve door zijn beveiligingsteam ook door de auto beschermd tegen onheil van buiten. De DS7 Crossback heeft zelfsturende capaciteiten en automatische remsystemen zodat plots opduikende stakers en actievoerders niet overreden worden door de auto (zelfs niet als hij het per se wil). Mocht het op een of andere manier toch lukken om over iets heen te rijden, dan zorgt de Active Scan ervoor dat het veersysteem al is voorbereid op de imperfectie in de weg.