Wanneer krijgt Donald Trump nou eindelijk zijn nieuwe Beast?

Tesla is niet de enige Amerikaanse autofabrikant die moeite heeft om zijn nieuwe model op tijd te leveren. Ook General Motors laat zijn klant al een jaar extra wachten. Niet handig, gezien Donald Trumps (dat is de klant) adagium America First.

Nouveau Riche blingspulletjesbaas Donald Trump rijdt al ruim een jaar in de afgetrapte bak van zijn voorganger. Het zal de eerste keer in zijn leven zijn dat The Donald in een tweedehandsje moet rijden en dat is allemaal de schuld van General Motors. De makers van Cadillac One, alias The Beast, hebben ruim de tijd genomen om de nieuwe wielen van de president extraveilig te maken.

Volgens de net weggejoriste Cadillac-CEO Johan de Nysschen is de nieuwe wagen voor Trump onlangs overgedragen aan de Secret Service. De persoonsbeveiligers van de geheime dienst gaan nog allerlei tests met de dertien exemplaren van The Beast doen voordat de Commander in Chief achterin het gevaarte mag plaatsnemen. Vlak voor hij het veld moest ruimen mocht De Nysschen Fox inlichten dat ze hun klus geklaard hadden: "We’ve completed our task and we’ve handed over the vehicle to the customer". Vrij laat, want het ding had eigenlijk al in maart vorig jaar klaar moeten zijn.

Overigens doet de Secret Service net alsof alles nog steeds op schema verloopt: "The program to build and deploy the next generation of Presidential limousines is on track and on schedule — both in terms of vendor production and internal Secret Service post production requirements. The public can expect to see the new vehicles put into operational use late summer of this year."

Op de camouflagebeelden zien we een Beast die al iets meer op een auto lijkt dan het gevaarte dat nu gebruikt wordt. Het blijft echter "basically a tank fitted to a Caddie frame", zoals Obama de auto noemde.