Snoepgoed: Ferrari 625 TF Two-Seat Spider wordt geveild

Binnenkort staat de veiling 'Les Grandes Marques à Monaco' weer op de planning. Naast de F1-wagens van Ayrton Senna wordt er nog veel meer verkocht. Neem deze Ferrari 625 Targa Florio uit 1953.

Van dit type Ferrari werden maar drie exemplaren gebouwd voor de Scuderia van Enzo zelf. Zoals de naam al aangeeft is de auto bedoeld voor de legendarische Targa Florio, de race over 146 kilometer op het eiland Sicilië. De eerste race waar de wagen aan de start kwam was echter de Grand Prix van Monza in 1953, waar hij als vierde over de finish kwam.

Het design van de auto is gemaakt door Michelotti en de koets werd gebouwd door Vignale. In de loop der jaren is er van alles aan de auto veranderd en inmiddels is hij weer min of meer in originele staat hersteld. De leeftijd en zijn raceverleden geeft de auto in ieder geval toegang tot de historische Mille Miglia en de Monaco Historic GP.

In het vooronder ligt een 2,5 liter viercilinder met met twee nokkenassen. Origineel had de auto een 2,9 liter viercilinder, maar die werd door Ferrari in een andere auto gezet, waarna de 2,5 625-motor erin kwam. De motor is goed voor 223 pk en geeft de auto een topsnelheid van 240 kilometer per uur.

De veiling in Monaco vindt op 11 mei plaats. De verwachte opbrengst van deze 625 TF Two-Seat Spider ligt tussen €4.500.000 en €6.500.000.