Man met enorm scherm analyseert de chaos van Red Bull Racing

Helmut Marko boos. Christian Horner laaiend. Max en Daniel in het verdomhoekje. Nee, het was geen aangename middag voor het team uit Milton Keynes. Maar godskolere, wat hebben ze geracet.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo speelden de hoofdrol op het Baku City Circuit. De twee heren mochten, zonder enige terughoudendheid in de vorm van teamorders, vrijuit tegen elkaar racen. Maar aan het einde van de race werd pijnlijk duidelijk wat het risico van constant op de limiet zitten is. Daniel zette, opgehitst door zijn engineer,  de aanval op de P4 van Max in, maar de Nederlander gooide het gat legaal dicht, met slechts één beweging in de remzone. Ricciardo verloor daardoor al zijn downforce en ramde de RB14 met blokkerende wielen in de achterkant van zijn teamgenoot. Beiden schuldig  + een reprimande, aldus de FIA.

Anthony Davidson van Sky Sports heeft de complete Red Bull-race geanalyseerd en kan tot maar één conclusie komen: shit happens. Evenals race-incidenten. Bekijk zijn observaties hieronder: