Tesla: onze Model 3 is nu net zo goed als Duitse auto

Na de lancering van de Model 3 was niet iedereen te spreken over de bouwkwaliteit van de kleine Tesla. Onderzoekers vergeleken de auto's zelf met een Kia uit de jaren negentig. Het bedrijf zegt dat het nu beter is.

Een van de grote problemen die Tesla had (en heeft) bij de start van de productie van de Model 3 is het afstellen van de robots. Elon Musk had het in zijn hoofd gehaald om fabriek te bouwen die bijna geen mensen meer nodig had. Leuk, maar niet zo handig als je kijkt naar de vertraagde introductie van de Model 3. 

Gevolg daarvan is een complete batch met minder dan perfecte auto's. Nu heeft Musk er slim voor gezorgd dat die auto's in principe alleen bij 'vrienden' terechtkomen, dus zal er weinig negatieve feedback komen. Maar als er dan een paar auto's bij Munro & Associates terechtkomen, dan moet je oppassen

Inmiddels is de situatie volgens Tesla verbeterd en zijn de panel gaps met veertig procent verminderd: "Since we began shipping Model 3 last year, we have been very focused on refining and tuning both part and body manufacturing processes. The result being that the standard deviation of all gaps and offsets across the entire car has improved, on average, by nearly 40%, with particular gap improvements visible in the area of the trunk, rear lamps and rear quarter panel. Today, Model 3 panel gaps are competitive with Audi, BMW, and Mercedes models, but in the spirit of relentless improvement, we are working to make them even tighter."

Wellicht dat de productiesnelheid van de auto's nu dan ook eindelijk eens omhoog kan. Tesla mist immers doel na doel, zodat zelf de meest positieve denkers inmiddels beginnen de twijfelen aan de verhalen van CEO Elon Musk