Red Bull Racing praat officieel met Honda over motordeal

De geruchten hingen al in de lucht sinds de hinkstapsprong-overstap van McLaren naar Renault en Toro Rosso naar Honda, maar nu is Red Bull Racing in gesprek met Honda over een motordeal. Het team is zo langzamerhand klaar met het wispelturige Renault.

Hoewel de Renaultmotoren van Red Bull Racing dit jaar best aardig meekomen - Daniel Ricciardo won een race vóórdat Lewis Hamilton een GP op zijn naam schreef - wil het team van Max Verstappen waarschijnlijk toch overstappen. De gelukkige leverancier wordt dan Honda. Op dit moment zijn de Japanners al leverancier van de krachtbronnen bij Red Bull Racings subteam Scuderia Toro Rosso.

Blijkbaar is strategiebaas Herr Doctor Helmut Marko te spreken over de ontwikkelingen bij Honda, want afgelopen weekend ging hij officieel in conclaaf met de Japanners. Het overleg ging over de mogelijke overstap op Hondamotoren bij het eerste team. Wat de uitkomst van de meeting tussen Marko en Masashi Yamamoto is, houden de twee nog even onder zich.

De FIA heeft de teams een zachte deadline gegeven om voor 15 mei te beslissen over de motorleveranciers voor het volgende seizoen. Honda vindt het overigens niet erg om over die deadline heen te gaan, in verband met een update die ze hebben gepland voor de Canadese Grand Prix die in juni plaatsvindt. Renault voelt daar echter niets voor - ook zij hebben een upgrade voor die race gepland - Red Bull moet voor 15 mei in Parijs aankondigen dat ze Renault kiezen anders is de deur gesloten.

Red Bull kan de twee verbeteringen niet met elkaar vergelijken en dan pas een keus maken en moet dus op de technische gegevens van de producenten vertrouwen. Over iets meer dan twee weken wordt daardoor pas duidelijk welke motor volgend jaar in de auto van Max Verstappen en wellicht Daniel Ricciardo ligt.