Patentstrijd. Nikola sleept Tesla voor de rechter om vrachtwagens

Het is één en al oorlog in de wereld van de elektrische (vracht)auto. Naast strijd met investeerders en fabrieksrobots heeft Elon Musk ook last van de concurrentie die op de deur staat te rammen. Nikola Motor meent dat Tesla zijn designs heeft gestolen.

Het design van de Tesla Semi lijkt volgens Nikola Motor veel te veel op het ontwerp van hun waterstoftruck Nikola One. De tekenaars van de Semi hebben een panoramaruit gemaakt en ook een middendeur gebruikt, daarnaast lijken de spatborden en de body-panelen teveel op de vrachtwagen van Nikola.

Je zou denken dat een fabrikant die zo duidelijk de naam van een andere fabrikant steelt een beetje lager van de toren zou blazen, maar dat is blijkbaar niet zo. Nikola stal immers de voornaam van de naamgever van concurrent Tesla en rijdt zo mee op de elektrische golven die Elon Musk maakt.

Nikola heeft tussen februari en april zes patenten toegewezen gekregen op ontwerpgebied. Allemaal zijn ze door Tesla overtreden volgens Nikola en dat kost het bedrijf naar eigen schatting $2 miljard. Niemand weet uiteraard waarop ze dat bedrag baseren.

De woordvoerder van Tesla reageert laconiek tegen Reuters: "It’s patently obvious there is no merit to this lawsuit". Er zijn nog geen data gezet voor het moment dat de partijen voor de rechter moeten verschijnen.