Koop de Maybach S600 van Lewis Hamilton

Een witte Mercedes-Maybach S600 is op zichzelf al een vrij speciale en opvallende verschijning. Het effect wordt vergroot als het de Maybach-Benz van viervoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton betreft. Fijn, want je kunt hem kopen.

Laten we beginnen met het slechte nieuws: Lewis is niet degene die de Maybach uit 2015 te koop aanbiedt. Hij heeft de auto eerder al aan iemand overgedragen en die wil er nu ook alweer van af. De kans op een fotomomentje met de regerend wereldkampioen is dus klein (en nadert onbeperkt dicht tot nul). Hamilton zelf zal inmiddels zijn overgestapt op de nieuwe Maybach.

Er is ook goed nieuws (als je graag rolt als een rapper: de Maybach is volledig afgespect en heeft nog maar weinig gereden in de ruim twee jaar dat hij op kenteken staat. Nou ja, 27.500 mijl is nog altijd 44.250 kilometer, maar het is geen taxi-afstand.

Lewis zal zijn tijd in de Maybach waarschijnlijk op de achterbank hebben doorgebracht in de enorm grote uitklapstoelen. Daar bediende hij de DAB-radio blijkbaar naar hiphopkanaal BBC Radio 1X, terwijl hij kijkende door het panoramadak vast kon wennen aan de balk voor zijn ogen van de halo. Als hij de radio uitzette kon hij genieten van de V12 met 530 pk en een koppel van 930 Nm.

Uiteraard rolt de Mercedes-Maybach op de grootst mogelijke wielen: 22 inch sloffen. Lewis mocht van zijn werkgever met een stift door het optiepakket gaan, dus alle mogelijke extra's zitten op de auto. Daaronder in ieder geval massagestoelen en het Burmester audiosysteem.

De huidige bezitter wil £104.990 voor de auto hebben. In euro's is dat 118.929,25. Maar dat zal niemand wat interesseren: het grootste nadeel van de auto is immers dat het stuur aan de verkeerde kant zit.