Formule 1 naar Miami? Dit wordt het circuit

Gisteren dropte Lewis Hamilton het nieuws dat de Formule 1 toch echt naar Miami gaat in de nabije toekomst. De gemeentelijke ambtenaren van de Floridaanse stad houden zich niet gedeisd en komen meteen met een circuit.

Doorgaans wordt per ongeluk gepubliceerd nieuws een tijdlang consequent ontkend voordat het eindelijk vrijwel exact hetzelfde naar buiten komt. Rondom de Grand Prix van Miami, die eraan lijkt te komen, gaat het totaal anders. 

Eerst was er het bommetje dat Jack Plooij vlak voor de start van de Grand Prix van Azerbeidzjan liet vallen: hij beweerde Bernie Ecclestone en Flavio Briatore te hebben gehoord over de verkoop van allerlei onderdelen aan Miami. Daarna kwam het bericht dat de gemeente Miami volgende week gaat stemmen over de komst van de Formule 1. De burgemeester is voor en drie van de vijf stemgerechtigde commisioners lijken ook voor, dus dat is kat in het bakkie. 

Het belangrijkste dat je nodig hebt voor een Formule 1-race is een circuit, maar ook dat lijkt al geregeld. Ken Russell commissioner in het stadsbestuur van Miami twitterde meteen een voorgesteld parcours door de Zuid-Floridaanse stad. Het lijkt met zijn stop & go bochten een kopie van het circuit van Baku, maar dat hoeft de pret niet te drukken, want het Azerbeidzjaanse rondje heeft al twee waanzinnig gave Grands Prix opgeleverd. Grootste pluspunt van de keus voor Miami is dat de bekende bruggen van de stad ook worden opgenomen in het circuit. Het betekent dat er twee havencrossings van ruim vijfhonderd meter in het voorgestelde circuit zitten.

Het betreft een eerste mogelijkheid, maar dit is al een veelbelovend uitgangspunt.