Fernando Alonso start Zes uur van Spa vanaf pole

Het WEC Super Season van Fernando Alonso is met een mazzeltje van start gegaan. De Spaanse F1-rijder kreeg de pole-start in zijn schoot geworpen nadat de andere auto van zijn team gediskwalificeerd werd.

De Toyota TS050 HYBRID van Fernando Alonso en zijn ploeggenootjes Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima start vanmiddag vanaf pole-position op het circuit Spa-Francorchamps. De andere Toyota van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López start vanuit de pitstraat door een lullige fout. Het Toyota Gazoo-team maakte een administratieve fout, waardoor de tijden van auto nummer 7 ongeldig werden. Zonde, want het drietal had de snelste tijd gezet op het circuit.

Toyota gaf een verkeerde nummer door voor de 'fuel flow meter' waardoor ze gediskwalificeerd werden. De ploeg moet niet alleen uit de pitstraat vertrekken, maar mag ook pas weg als de andere auto's een rondje hebben afgelegd. 

Voor Alonso en zijn twee maatjes zullen het allemaal niet erg vinden. De Spanjaard kan na een aantal magere jaren in de Formule 1 wel weer een mazzeltje gebruiken. Een podiumfinish, bij voorkeur op het hoogste plaatsje, zou een mooie opbouw zijn naar het spektakel in Le Mans dat voor volgende maand op de planning staat.