BMW-racer: "Mercedes is echt een stel idioten"

Dit weekend ging het nieuwe DTM-seizoen van start op het circuit van Hockenheim. Vooral de zondagrace werd een spannend spektakel, met uiteindelijk BMW-rijder Timo Glock als winnaar. Hij greep de kans om zijn gal te spuwen over Mercedes.

DTM zendt het radioverkeer tussen rijders en de teams gewoon ongefilterd live uit tijdens de races en dat levert af en toe mooie berichten op. BMW-coureur Timo Glock, die gisteren de race vanaf pole position wist te winnen, deed een Vetteltje door even een toespraak te houden. 

De Duitser is totaal niet te spreken over het besluit van Mercedes om na dit seizoen te vertrekken uit de DTM en zich te gaan focussen op de Formule E. Na de spannende race liet de uitgelaten Glock zich volledig gaan over de radio en dat leverde een voor Formule 1 ongehoorde lading scheldwoorden op: "The best fucking racing. Fucking hell Mercedes, this is why you should not leave this championship, you fucking idiots."

Wie verwacht dat Timo achteraf zijn excuses heeft aangeboden voor de scheldpartij heeft het mis. Hij hield voet bij stuk en zegt zelfs dat hij van tevoren al bedacht had wat hij tegen Mercedes wilde zeggen. Tegen Motorsport zei hij: "I said ‘OK, I need to get this message out,’ because this is DTM and this is what it is all about."

Het merk met de ster nam de boodschap overigens enorm sportief aan. Ulrich Fritz, DTM-chef bij Mercedes vind het een mooi bericht: "It’s nice to hear that they value us as their competitors and as sportsmen. I mean, I also have to say to Timo that from the start he has always been a sportsman, pushing, and it’s great to hear something from this."

Helaas voegde hij er ook aan toe dat het waarschijnlijk niet veel zal uithalen voor het besluit van Mercedes om te stoppen met DTM. Het blijft dus afwachten of de raceklasse het vertrek van nog een team gaat overleven.