Eén van de vijftig Bentley Blowers geveild in Goodwood

Je hebt vintage cars en je hebt vintage cars. De Bentley 4,5 litre Supercharged Tourer is een auto uit de buitencategorie op de schaal van wannahave. Er zijn immers maar vijftig van deze Blowers gebouwd in het vroege autotijdperk.

Nog iets meer dan een maand en dan is het alweer tijd voor het Goodwood Festival of Speed. Dat betekent niet alleen dat iedereen zijn of haar scheurmateriaal uit de schuur rolt om ermee te pronken en te rijden, maar ook om het te verkopen.

Breek je spaarpot maar open, want er gaat een gat van ongeveer drie miljoen euro ontstaan in je budget. Dat is althans de bovenkant van de schatting die veilinghuis Bonhams geeft op de Bentley 4,5 litre Supercharged Tourer met een coachwork van Vanden Plas.

Nu moet er wel bij deze auto worden aangetekend dat het een coachwork "Coachwork by in the style of Vanden Plas" is. Dus hoewel de auto een originele Bentley Blower is, is de carrosserie niet altijd zo geweest. Wat er van oorsprong voor metaal op het onderstel zat is niet duidelijk. Maakt het uit? Neen, wij willen er hoe dan ook één hebben als redactiespeelgoed. Het dak dichtdoen is echter geen goed idee, want by Jove, wat een lelleke tent is dat.