Te koop: Nederlandse exclusieve Audi A1 Quattro met 256 pk

In 2012 had Audi zin om eens gek te doen met de A1 Quattro. Ze bouwden 333 van het kleintje en propten er 256 pk en vierwielaandrijving in. Een van de A1's staat nu te koop in Nederland.

Deze A1 Quattro rolde in 2013 van de productielijn en reed sindsdien 18.000 kilometer over de Nederlandse wegen. Zoals je van een extreem model (nóg sterker dan de 231 pk tellende S1 Sportback) mag verwachten, zitten alle opties op de auto. Daarnaast heeft hij van alles om de handling te verbeteren en hem er supersportief uit te laten zien. Belangrijke extra's als center locking wielen zijn uiteraard onmisbaar op een A1

Het exterieur is in gletsjerwit gespoten, terwijl het dak een contrasterende zwarte kleur heeft gekregen. Op de achterklep staat een fikse spoiler en onder de achterbumper zien we een diffuser zitten. De 2.0 TFSI ademt via twee pijpen in de achterbumper uit.

Binnenin overheerst nappaleer in de kleur grijs, terwijl het stuurwiel is uitgevoerd met gewoon leer en in Audi-stijl een platte onderkant heeft. Omdat je niet altijd naar de motor wilt luisteren zit er een Bose-systeem met veertien speakers in, met -lekker retro- een CD-wisselaar.

In vijf jaar en achttienduizend kilometer is er volgens de verkoper maar weinig met de prijs gebeurd. Nieuw kostte de A1 Quattro €65.000 en daar is nu €59.990 van over. Fors. Maar dan heb je wel een van de elf in Nederland geleverde A1's Quattro.