Tesla heeft haast: vliegt zes vliegtuigen met robots in vanuit Europa

Het Tesla-nieuws is de afgelopen weken niet echt positief te noemen. Elon Musk valt de pers aan omdat het nieuws te negatief is, maar op de achtergrond zet hij alle zeilen bij om zelf goed nieuws te kunnen brengen. Zes vliegtuigen vol goed nieuws.

De batterijpakketten voor de Tesla Model 3 worden gemaakt in de Gigafactory in Nevada. Al maanden is duidelijk dat er iets niet goed is gegaan bij het bouwen en instellen van de fabricagelijn van de accupakketten. Er wordt zelfs gesproken van handmatige bouw en dat kan nog wel eens de reden zijn waarom de productie maar niet op gang komt.

Dat laatste kan nog wel eens waar zijn, want Tesla blijkt een enorme investering gedaan te hebben om de fabriek snel te kunnen daten. De afgelopen week vlogen zes vliegtuigen compleet gevuld met fabrieksrobots vanuit Europa naar Nevada. 

De onderdelen en technici komen van het Duitse Grohmann, dat Tesla eind 2016 overnam. Op zich is dat allemaal niet zo bijzonder, maar het feit dat de lijn in zes vliegtuigen wordt aangevoerd is wel bijzonder. Het is extreem duur om apparatuur per vliegtuig te vervoeren. Normaal gesproken was het gewoon met een boot gekomen voor een fractie van de kosten. Het bewijst dat Tesla haast heeft met het versnellen van de productie. Voor Elon Musk is het te hopen dat de aanpassingen niet te laat komen.