Er is EINDELIJK een reden om Apple CarPlay te gebruiken

Enkele jaren geleden sloop Apple onze auto's in. Niet met een geheel eigen elektrische auto, maar met de connectivity-dienst CarPlay. Het ontbrak de tegenhanger van Android Auto enigszins aan praktische toepassingen, tot nu.

Het Amerikaanse bedrijf hield de deur lang dicht voor apps die met de eigen producten concurreren. In het bijzonder navigeerapps, omdat het zijn gebruikers graag wilde binden aan Apple Maps. Toegegeven: de dienst ontwikkelde zich van het het lachertje in navigatieland tot best wel oké, alleen gebruikt iedereen en zijn moeder Google Maps. Dan is het praktisch als je dit niet blokkeert op je platform. 

Op de World Wide Developers Conference (WWDC) lijkt de ommezwaai te komen: met de introductie van IOS 12 komt ook ondersteuning voor apps als Google Maps, Waze en (een persoonlijke favoriet) Nokia HERE. Wellicht is het een reactie op het feit dat Android Auto onlangs hetzelfde deed.

CNET meldt op basis van eigen bevindingen dat er ondersteuning voor de genoemde apps in CarPlay onder IOS 12 zit. Gelukkig maar: wij gebruikten Apple Maps en reden in twee jaar tijd een metrotunnel en een kolenmijn in, kwamen tot stilstand in de keuken van een Mexicaans restaurant, en onlangs vonden we ons bovenop de Eiffeltoren terug, met een tiental Koreaanse toeristen onder de Pirelli's van de GTC4Lusso.