Hoera! Shell is de nieuwe sponsor van Circuit Zandvoort

Heuglijk nieuws voor onze nationale circuittrots. Circuit Zandvoort en de grote Koninklijke Olieleverancier hebben een dikke deal gesloten.

Er is geen plek in Nederland die meer Formule 1 ademt dat het 4,3 kilometer lange circuit in de duinen. Uiteraard hoort daar een brandstofleverancier van formaat bij, een rol die de komende tijd voor Shell is weggelegd. Deze week heeft prins Bernhard van Oranje, fanatiek coureur en mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, een driejarige sponsorovereenkomst getekend met Shell. Ze waren al sponsor in de jaren tachtig en negentig, en zijn nu weer helemaal terug. 

De deal omvat onder meer dat Shell het tankstation in de paddock overneemt. Dit wordt meteen de eerste pomp in Nederland waar exclusief Shell V-Power Benzine of Diesel te verkrijgen is. Daarnaast kunnen Shell-klanten middels het AirMiles-programma circuittickets met korting scoren, en worden er experiences aangeboden aan Shell V-Power-gebruikers. Ook hintte de prins naar een samenwerking met Ferrari: "We zijn bijzonder trots op deze samenwerking en we gaan kijken of we ook evenementen kunnen organiseren, bijvoorbeeld samen met Shell en het Formule 1-team van Ferrari." Ofwel, grote kans dat we na de Max Verstappen Dagen nóg meer F1-vertier in de duinen krijgen.

Nog een aardig feitje: Shell V-Power bestaat voor 99 procent uit dezelfde componenten als de brandstof die Scuderia Ferrari gebruikt. Iets dat zich uit in meer efficiëntie en betere motorprestaties, doordat het vuil verwijdert en de krachtbron beschermt.

De hamvraag blijft natuurlijk nog of de Formule 1 weer zal terugkeren naar Circuit Zandvoort. Daarover liet de prins nog niet veel los: "We zijn in gesprek..."