Brabus 3.6S Lightweight is de perfecte Mercedes 190

In de jaren 80 was alles beter. Ordinaire Brabussen waren nog zo patserig dat ze vanzelf cool werden. Neem deze extreem uitgeklede Mercedes 190 2.6E, die als Brabus 3.6S Lightweight alle hoofden weet te draaien.

In 1988 nam Brabus een Mercedes 190 zodanig onder handen dat een van de meest extreme wagens ooit uit de werkplaats rolde. De 190 2.6E werd ontdaan van zo'n beetje het hele interieur en voorzien van een rolkooi. Übercool, maar er was een probleem: de klanten vonden hem veel te extreem. Dus werd het prototype weer voorzien van een achterbank en zelfs een airco. Zo verkocht Brabus alsnog een aantal van hun supersedans.

Voor de kalewagenliefhebber bleef er echter niets over. In 2008 vond Brabus' PR-baasje Sven Gramm gelukkig dat ze de omissie moesten herstellen. Hij zocht en vond een Mercedes 190 2.6 en vroeg aan zijn werkplaatscollega's om er een 3.6S Leightweight te maken.

Gelukkig hadden bij Brabus nog veel van de blauwdrukken en onderdelen in het magazijn liggen, dus konden ze ermee aan de slag. Uiteindelijk duurde het tien maanden om weer een originele Brabus 3.6E Lightweight te bouwen. De Bilstein sportdempers en Eibach-veren werden in een typische voorover leunende aanvalshouding ingesteld.

Er is eigenlijk maar een nadeel aan deze fantastische blast from the past: zoals gebruikelijk is de prijs wat hoog. In dit geval is de prijs voor deze Brabus wel heel erg hoog: £131.995 (ruim €150.000). Je hebt dan echter wel het enige exemplaar van een originele Brabus uit 1988, die pas in 2008 is gebouwd.