VIDEO. Tesla-monteur rijdt slapend met AutoPilot aan

Elon Musk kan wel bij hoog en bij laag blijven volhouden dat de AutoPilot slechts een hulpmiddel is, ook zijn eigen personeel begrijpt de uitleg niet. Een monteur van Tesla is gesnapt terwijl hij ligt te slapen achter het stuur. Rijdend.

De Tesla-medewerker in deze video heeft ofwel een zware nacht achter de rug, of heeft net een hartaanval gehad. Hoe dan ook lijkt hij niet echt bezig te zijn met autorijden in de semi-autonome Tesla Model S waarmee hij op pad is. De auto kan zelf sturen en de weg volgen, maar zou toch altijd een oplettende chauffeur aan boord moeten hebben. 

Gisteren nog kwam het rapport naar buiten over een dodelijk ongeval met een Tesla die op AutoPilot was ingesteld. Het systeem werkt nog steeds niet foutloos: de auto versnelde onopgemerkt een rijbaanscheiding in. De "bestuurder" moest het met de dood bekopen, want de auto reed in volle vaart op het betonblok in, doordat de beschermconstructie een paar weken eerder bij een aanrijding was beschadigd.

Deze slapende Tesla-technicus geeft in ieder geval niet het goede voorbeeld. Hoewel hij/zij wel bewijst dat de onderneming zelf nog alle vertrouwen in de software heeft. Daarnaast zal de laptop die op een standaard voor de bestuurder staat ook niet helpen bij de aandacht op de weg houden.