Teambaas Toto Wolff: Mercedes F1 moet wakkergeschud worden

De tweede plaats van Valtteri Bottas en de vijfde stek voor Lewis Hamilton in de GP van Canada zijn bij teamchef Toto Wolff niet goed geland. Hij vindt dat zijn team te veel foutjes maakt en daardoor kansen laat liggen. "Het is een schijtuitslag!"

Toto Wolff is totaal niet blij met de prestaties van zijn kampioenenteam in Montreal. Volgens de Oostenrijker laten hij en zijn mensen overal steekjes vallen, waardoor de hele inspanning voor niets is. Door de slechte uitslag is Ferraricoureur Sebastian Vettel leider in de WK-stand geworden, terwijl die plek eerder stevig in handen van Lewis Hamilton was.

Wolff liep leeg tegen de Oostenrijkse televisiezender ORF: "Dit is een circuit dat ons zou moeten liggen. Het hele weekend hebben we gewoon overal kleine foutjes in laten sluipen. We moet nu echt wakker worden. Overal vallen we nu simpelweg terug. Dit is een circuit waar we maximaal hadden moeten scoren en niet aan damage control hadden moeten werken."

Ook Mercedes' strategische adviseur Niki Lauda had kritiek, maar was minder hard in zijn woorden. Hij kijkt nuchter naar het puntverlies: "Ferrari heeft het beter voor elkaar met zowel auto als motor. Overall is het zo dat Ferrari ons gewoon ingehaald heeft." De Oostenrijker denkt dat de nieuwe motoren die Mercedes op Paul Ricard in de auto heeft liggen wel een verbetering zullen brengen. "De motor gaat zeker helpen, geen twijfel aan. Maar we moeten relatief snel verbeteringen aan de auto hebben, dat duurt echter wat langer." 

Zo is het maar de vraag of Mercedes er in Frankrijk weer helemaal bij staat. Voor Red Bull Racing en Ferrari is dat voorlopig goed nieuws, kunnen zij de punten verdelen.