Oostenrijkse Grand Prix krijgt drie DRS-zones

Het thuiscircuit van Red Bull krijgt dit weekend een extra DRS-zone waarin de achtervleugel omlaag kunnen klappen. De FIA zet de laatste tijd alles in het werk om de races spannender te maken

In Frankrijk wachtte de FIA heel lang met de beslissing of er wel of geen extra DRS zou worden ingevoerd. Uiteindelijk kwam het luchtweerstandverlagende gebied er niet. Gevolg ervan was een, op de eerste rondes na, nogal voorspelbare race op Paul Ricard.

Om te voorkomen dat ook week twee van het Europese drieluik in een grote optocht uitmondt, neemt de FIA nu al maatregelen. Er komt een extra DRS-zone op de Red Bull Ring in Spielberg. Na bocht 1 komt een gebied waar de achtervleugel van de auto die binnen een seconde achter zijn voorganger ligt kan neerklappen. Het moet resulteren in extra uitremacties bij het ingaan van bocht 3.

De nieuwe zone heeft ook een eigen detectiepunt gekregen. Na bocht 3 rijden de auto's meteen de volgende DRS-zone in. Het derde gebied ligt op het rechte eind van start/finish. FIA-race director Charlie Whiting kondigde de nieuwe DRS met weinig omhaal aan: "We have added one DRS zone in Austria. We have three detection points, three activation points, and the new one is between Turns 1 and 3." Het is te hopen dat de ingreep ervoor zorgt dat er wat meer ingehaald wordt in Oostenrijk, anders is de kwalificatiesessie voortaan het spannendste moment van het raceweekend.