Dit is waarom automobilisten politici niet kunnen vertrouwen

Kent u die milieuzone in Rotterdam die door D66 werd opgedrongen en die van de rechter niet mocht maar er toch kwam? Hij gaat nu weer verdwijnen. Het nieuwe college met GroenLinks (én D66) schaft hem af.

Na een verschrikkelijk lange formatie waarbij de verkiezingswinnaar Leefbaar Rotterdam uit het college is gehouden, blijkt Rotterdam af te steven op een nieuwe College van Burgemeester en Wethouders. Er wordt enorm gegoocheld met het aantal van tien wethouders en allerlei toestanden met stemverhoudingen, want Leefbaar mag niet meedoen.

Dat is allemaal ver boven de pet van ons petrolheads, en wij zullen ons daarom richten op het positieve nieuws: de milieuzone in Rotterdam gaat verdwijnen. Die zone (waar je met een cruiseschip lachend binnen mag varen) ging in de afgelopen jaren aan, uit, aan, uit en weer aan, maar binnenkort is het alsnog voorbij. Oud-D66-raadslid Jos Verveen verbaast zich over het gejojo met het beleid.

Hoe kunnen we als automobilisten nou bouwen op een bestuur dat iedere paar maanden weer wat anders vindt? Je zal maar net je dierbare klassieker de deur uit hebben gedaan omdat je door de milieuhippies steeds bekeurd werd. Of je krijgt vandaag en bekeuring voor iets dat morgen niet meer verboden is (of toch wel). Niemand weet nog waar hij aan toe is.

Goed bezig politici! Zo komen we er wel. Neem even van ons aan: wij vinden het ook fijn als er minder mensen in auto's rondrijden. Als jullie echter steeds symptoombestrijding doen, dan lossen we niks op. Dus zorg ervoor dat er een alternatief komt voor de auto, zodat je niet voor elk wissewasje in de file door de stad hoeft te rijden. Denk bijvoorbeeld eens aan meer metrolijnen of betere fietspaden. 

Tot die tijd: hoera voor het afschaffen van de milieuzone (maar heb je daar nou echt tien wethouders voor nodig?)!