Belgische Big Brother-wethouder verstopt plofkraak-Audi in tuin

Eerst was ze zangeres van de Ketnet-band, daarna deed ze mee aan Big Brother en vervolgens werd ze wethouder. Wie nu denkt: "hoe dan?" heeft nog iets nieuws om zich over te verbazen: ze is nu verdachte in een plofkraak. Lekker bezig Anick Berghmans.

Vorige week werd een bank in Lommel opgeschrikt door een plofkraak. Het plofvirus is vanuit Nederland overgewaaid naar België. Na de plof gingen de daders ervandoor met een Audi (zoals gebruikelijk na een kraak) en ze verdwenen in de nacht.

Wat er daarna gebeurde is niet duidelijk, maar het verhaal neemt een bizarre wending als de Audi van de krakers in de tuin van Anick Berghmans en haar vriend Yannick B. wordt aangetroffen. De wagen stond verstopt onder een dekzeil in achter het huis van de twee. Volgens het parket werd precies zo'n auto vorige week gebruikt bij verschillende plofkraken.

De persofficier van het parket van Limburg zegt: "De schepen [wethouder, red] en haar partner worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Er wordt onderzocht wat hun rol is in de plofkraak van vorige week in Lommel."

Berghmans is sinds 2015 wethouder voor de sp.a in Lommel en de burgemeester van het plaatsje Peter Vanvelthoven (eveneens sp.a) reageert geschokt in De Morgen: "De feiten zijn bijzonder zwaarwichtig en de mogelijke betrokkenheid van een lid van het schepencollege is onaanvaardbaar." De vriend van de wethouder Yannick, B. is een bekende van de politie en is al vaker in verband gebracht met drugsmisdrijven. Oppositiepartij N-VA zegt altijd al gewaarschuwd te hebben voor Anick en Yannick: "Dit is een vervolgverhaal, want dit is niet het eerste feit van haar en haar vriend. We hebben hiervoor gewaarschuwd, maar dat werd altijd weggelachen door het bestuur en dit is het resultaat."

Wellicht dat het tweetal in de leer kan bij onze criminelen: auto's in de fik steken is veel effectiever om ze te laten verdwijnen.