McLaren 600LT is los: langer en lichter

De letters LT staan sinds de dagen van de McLaren F1 voor Longtail en alleen de speciaalste modellen uit Woking krijgen de naam mee. De nieuwste LT heet voluit McLaren 600LT en is een doorontwikkeling van de 570S Coupé.

De nieuwste afstammeling van de McLaren F1 GTR LT is een op dieet gezette en naar de sportschool gestuurde 570S. Het resultaat is 96 kilogram minder schoon aan de haak (1.247 kg) en 30 pk meer. Hoewel Macca eigenlijk niet zegt te geloven in meer paarden, heeft deze LT toch een grotere stal meegekregen.

De 600 pk (en 620 Nm) zijn afkomstig uit de 3,8 liter V8 met twinturbo. Als je alle vloeistoffen uit de auto laat stromen is de pk/gewichtsverhouding 481 pk per ton. De kracht van de motor wordt via de speciaal ontwikkelde Pirelli P Zero Trofeo R-banden naar het asfalt gebracht. Die banden zijn ontworpen met het oog op gebruik op het circuit.

De letters LT ofwel longtail worden eer aan gedaan door de 74 mm extra carbon die op de body zit. Uiteraard is ook de rest van de carrosserie vernieuwd: de splitter voorop, de zijskirts, verlengde diffuser en vaste achtervleugel zijn opnieuw vormgegeven. De achterspoiler is lichter en veroorzaakt minder luchtweerstand.

McLaren heeft een nieuw uitlaatsysteem in de auto geïnstalleerd. De uitgangen van de pijpen zitten veel hoger in de auto en zorgen voor een gewichstbesparing, maar ook voor en bijzonder uiterlijk. In het Verenigd Koninkrijk kost de wagen met belastingen en al £185.500, wat het moeilijk maakt om te voorspellen wat hij in Nederland gaat kosten. Reken op een bedrag boven de drie ton. En wees snel om er een te bestellen, de productie gaat maar twaalf maanden lang open voor de LT, en daarna is het afgelopen.