Porsche 919 Evo rijdt rondje 'Ring' in minder dan 5:20 minuten

Begin deze maand reed de Porsche 919 Evo Le Mans auto zonder restricties al een dag rond op de Nürburgring. Toen kregen we de tijden nog niet te horen, maar nu wel. Porsche verplettert na het record op Spa nu ook alle records op de Nordschleife.

De tijd die de Porsche 919 Evo in de handen van Timo Bernhard reed is niet zo belachelijk als de 5:11 die begin juni gefluisterd werd rondom de Nürburgring. Dat wil niet zeggen dat het geen indrukwekkende tijd is, want 5:19,55 om de 20,8 kilometer af te leggen is bizar snel.

Het oude record stond al sinds 28 mei 1983, toen Stefan Bellof in een Porsche 956 C de Nordschleife in 6:11,13 rondde. Dat record leek niet te verbreken, omdat niemand een bizarre auto ter beschikking had. Daarnaast was het een mooi eerbetoon aan Bellof die een twee jaar na het recordrondje verongelukte op Spa-Francorchamps. Op dat Belgische circuit pakte Porsche onlangs ook het ronderecord (van Lewis Hamilton).

De Porsche 919 Evo is ontwikkeld op basis van de Le Mans-winnaar van vorig jaar. Porsche stopte met het enduranceracen om zich te richten op Formule E (gaap). De Duitsers wilden hun ingenieurs echter niet kwijt en daarmee alle kennis van de racemotoren verliezen (stel je voor dat Porsche in 2021 ook mee gaat doen aan de Formule 1 (yay)), daarom is de 919 Evo bedacht. Een fantastische marketingmachine die ook alle kennis in huis weet te houden.

Update:
De officiële on board video van Porsche is binnen. Check hem hier.