Red Bull Racing gebruikt nieuw Renault-onderdeel niet

Renault heeft voor komend weekend een nieuwe MGU-K voor de motoren van het eigen team, de Red Bulls en McLaren. Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Fernando Alonso gaan er echter geen gebruik van maken. Maar waarom?

De nieuwe MGU-K van Renault is er eindelijk. Tot nu toe reden de drie door Renault aangedreven teams nog steeds met de kinetische energie-opwekkers van vorig jaar. Uiteraard was het apparaat wel lichtelijk verbeterd, maar helemaal nieuw waren de MGU-K's nog niet. Gevolg daarvan is dat Red Bull Racing de maximale hoeveelheid nieuwe onderdelen al heeft gebruikt: als ze de nieuwe systemen plaatsen, krijgen ze een gridstraf. 

Omdat de Red Bull Ring een van de thuiscircuits van het team is, willen ze die straf niet dit weekend oppakken. Daarnaast geeft het de kans om nog even de kat uit de boom te kijken. 

Ook Fernando Alonso zou een gridstraf krijgen als hij de nieuwe MGU-K in zijn auto laat schroeven. De Spanjaard blijkt ook nog even eieren voor zijn geld te kiezen. Overigens verwacht Nico Hulkenberg geen wonderen van de nieuwe krachtunits: "It's not going to make us a second a lap quicker or something. It’s one piece of the puzzle in all the updates we bring over the course of the season." Naast de nieuwe MGU-K heeft Renault ook eindelijk een party mode van 15 pk beschikbaar voor de kwalificatie.

In de Autobahn Formule 1 Show bespreken Steijn en Sylvana alles over de MGU-K, kijken dus.