Max Verstappen-fans gaan de wereld veroveren

De GP van Oostenrijk was niet alleen een oranjefeest op de baan, het hele circuit was overspoeld door een blije menigte van oranjegekleurde fans. De hele autowereld staat versteld van de feestelijkheden van de Hollanders en iedereen wil nu zo'n party.

De beelden van de hossende menigte oranjefans op de Red Bull Ring zijn de wereld over gegaan en iedereen is jaloers. Alle Grand Prix-organisatoren willen nu een stuk van die oranjetaart, want het feest was al enorm voordat Max gisteren de race won. De organisatie van de Max Verstappen Village is al benaderd door verschillende gaststeden en weet nu al dat volgend seizoen nieuwe Verstappendorpen op Silverstone en Spa-Francorchamps komen: "We worden benaderd door directies van verschillende GP-circuits die met ons willen praten," aldus organisator Stefan van den Berg tegen de Telegraaf.

Wat iedereen vooral verbaast is de enorme schaal van het Hollandse oranjefeest. Op zaterdagavond ging er 12.000 liter bier door de taps en dat betekent dat de kassa's rinkelen. In Silverstone hopen ze volgend jaar veel meer Nederlands bezoek te trekken. Zelfs in Bahrein willen ze een fandorp hebben. Daar zal de focus vooral liggen op Nederlandse expats die in de regio wonen en op internationalere fans van Max. Nederlands meest bijzondere exportproduct blijft toch het altijd en overal een feestje bouwen, dus wie weet waar de dorpen allemaal nog maar gaan opduiken. Ook de fans gaan voor world domination.