Te koop: handtekening van Valentino Balboni plus Lamborghini Countach

De Lamborghini Countach is nog steeds een futuristisch vormgegeven wagen, ook al is het ontwerp bijna vijftig jaar oud. Dit exemplaar is te koop, inclusief de handtekening van Valentino Balboni.

Handtekeningen sparen is een bezigheid die veel kinderen een tijdje beoefenen, maar op een gegeven moment is het klaar. Toch zijn sommige handtekeningen zo bijzonder, zoals die van Lambo-icoon Valentino Balboni, dat je ze ook op latere leeftijd wilt sparen. Helemaal als je er een Countach LP400 S van de tweede serie bij krijgt.

Serie II van de LP400 S is sowieso bijzonder, want er zijn maar 105 exemplaren van gebouwd. Het is een 'low-body'-versie, wat inhoudt dat de wielophanging verlaagd is. Achter de twee inzittendenligt een V12 met 4,0 liter inhoud die 375 pk levert. Deze motor heeft trouwens nog maar 35.000 km  gereden en is 200 mijl (320 km) geleden volledig gereviseerd. Tegelijkertijd is de auto overigens ook van top tot teen gerestaureerd.

RM Sotheby's biedt de auto binnenkort aan op de veiling in Monterey. Helaas vertellen ze er niet bij wat je voor auto en handtekening van Balboni moet neerleggen.