Slimmerik denkt met woordgrap onder drankboete uit te komen

Alcomobilisten zijn van het ergste slag mensen dat op deze aarde rondlooptrijdt. Het is egoïstisch en levensgevaarlijk (vooral voor anderen). Soms kunnen we echter wel lachen om de capriolen die dronkaards uithalen.

In Amerika hebben ze de slogan "Don't drink and drive" om mensen ervan te weerhouden om met een slok op achter het stuur plaats te nemen. Net als hier staan er behoorlijke straffen op het rijden met teveel alcohol in je bloed, want in de States is het sowieso al link op de weg.

Een man uit Florida dacht dat je de slagzin van Veilig Verkeer Amerika letterlijk moest nemen, en deed dat ook keurig. Toen hij bij een McDonalds in Vero Beach verschillende keren de voorligger in de drive-in baan een kontje had gegeven, belde de bestuurster de politie.

De agent die ter plekke kwam zag meteen dat er een fles Jim Beam Bourbon op de passagiersstoel lag en liet een alcoholtest doen. Uiteraard had de man teveel op, bijna het dubbele van de toegestane hoeveelheid zelfs.

De verklaring van Florida Man was echter hilarisch: hij had niet tijdens het rijden gedronken, maar alleen als hij stilstond. Technisch was hij dus niet drinking and driving. Het lijkt niet erg waarschijnlijk dat hij met deze kwinkslag onder de bekeuring uitkomt.