Bernie Ecclestone: 'In de auto van Lewis was Max Verstappen al wereldkampioen'

Sluwe vos Bernie Ecclestone mag niets meer te zeggen hebben in de Formule 1, hij heeft nog wel van alles te melden óver het racespektakel. Erg positief is het allemaal niet, maar hij ziet een lichtpuntje: Max Verstappen.

James Hunts zoon Freddie Hunt is minder succesvol coureur dan zijn vader was. Hij treedt echter op een ander vlak ook in de voetsporen van de legendarische Hunt: als journalist/interviewer. Voor oliemerk Havoline spreekt hij met de legendes uit de autosport. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarige heengaan van James Hunt interviewde Freddie Bernie Ecclestone. Het werd een ouderwetse potje schreeuwen van de bejaarde ex-eigenaar van de Formule 1. Maar dat maakt ouwe Bernie juist zo leuk.

Niemand van de huidige coureurs kan volgens Ecclestone in de schaduw staan die James Hunt achterliet in de Formule 1. Hij was niet alleen goed op de baan, maar ook aan de bar. Een schandaaltje hier en daar schuwde de Britse oud-wereldkampioen ook niet. Tegenwoordig wordt iedereen geleid door zijn PR-ploeg en ook de media lopen volgens Ecclestone allemaal aan de leiband van Formula One Management. 

Alleen Max Verstappen niet. De Nederlander kan niet alleen verdomd goed rijden, hij zegt tenminste ook duidelijk wat hij denkt. Daarbij boeit het hem niet (of nauwelijks) dat het misschien een probleem oplevert. Zowel Freddie Hunt als Bernie Ecclestone zijn het er daarnaast over eens dat Max Verstappen in de auto van Lewis Hamilton al lang wereldkampioen was geweest. Ze vinden het trouwens ook jammer dat niemand weet hoe goed Fernando Alonso echt is, omdat hij al jaren in minderwaardig materiaal rondrijdt.