VIDEO. Doug Demuro gaat op zijn knietjes voor een Ferrari 812

Hij heeft een stem als Supergrover, weet zich niet te kleden, maar scoort toch miljoenen views. Dan doe je iets goed. We hebben het natuurlijk over Doug Demuro, die op een geheel eigen manier reviews doet. Vandaag : de Ferrari 812 Superfast.

Reviews van autojourno's kennen we inmiddels wel: steeds maar weer dwars op datzelfde bergweggetje rond Maranello of de bandjes oproken op Fiorano begint op een gegeven moment ook de keel uit te hangen. Maar er zijn ook mensen die het anders doen: Doug Demuro gaat niet mee op persreisjes, maar regelt buiten de officiƫle kanalen om leuke auto's, om ze vervolgens supernerdy in detail uit te vlooien. De video's duren altijd lang (minimaal 20 minuten), maar toch blijf je kijken, omdat je leuke dingetjes ziet die een ander niet toont.

Vandaag pakken we de 812 Superfast ('8' voor het aantal hectopk's, '12' voor het aantal cilinders) even mee: na een minuut lang de naam (zou hij de historische connectie niet kennen?) te hebben uitgelachen, doet Doug heel ongegeneerd een kneewalk langs de 812 om de vouwen in de carrosserie te tonen. Het is duidelijk: deze man geeft zero fucks. Maar zijn dieptevideo's zijn wel interessant.