Elon Musk: Tesla kan binnen 3 jaar auto van $25.000 maken

Hoewel Elon Musk nu al op de rand van een zenuwinzinking lijkt te staan, kan er nog wat meer hooi op zijn vork. De goedkope Tesla is na een jaar van productie nog steeds mondjesmaat verkrijgbaar, maar Musk zegt dat Tesla ook een goedkopere auto kan bouwen.

De Tesla Model 3 zou een auto worden van $35.000. Die versie is echter nog steeds niet te verkrijgen, omdat marketing-genie Elon Musk eerst duurdere varianten van de goedkope auto wilde verkopen.  Hebberige kopers leggen wat duizendjes bij om als eerste de Model 3 te hebben, zodat Tesla veel cash kan genereren voordat het een minder winstgevende versie van dezelfde auto verkoopt. 

Bij tech-reviewer Marques Brownlee (zie video hieronder) ging Elon Musk meteen weer een stapje verder. Als straks de goedkope Tesla er is, komt er een nóg goedkopere Tesla aan. Binnen een jaar of drie kan Tesla een auto maken die nog maar $25.000 kost (€21.000). Waarschijnlijk gaat dat niet meteen gebeuren, maar het zou kunnen: "To get ultimately to something like a $25,000 car, that’s something we could do, but that’s probably 3 years away if we work really hard."

Het project heeft helaas geen prioriteit, aangezien het bedrijf nog bezig is met de Model Y, de Tesla Semi, de Tesla Pickup en de nieuwe Roadster. Als die doelen bereikt zijn kunnen de ontwikkelaars zich zetten aan de kleine en goedkopere Tesla die we voor het gemak maar in het segment van de VW Golf zullen plaatsen.